Top
Crema cu acid hialuronic pentru ten
fade
5116
post-template-default,single,single-post,postid-5116,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Acid hialuronic – de ce nu trebuie sa iti lipseasca din ritual

Acidul hialuronic este o substanta care se regaseste in mod natural in fiecare tesut al corpului nostru cand acesta este tanar. Este o componenta cheie a cartilajelor. Pe masura ce inaintam in varsta productia de acid hialuronic scade.

Cea mai tare chestie despre acidul hialuronic este capacitatea extraordinara de a retine hidratarea.

Si cand zic extraordinara, iata si faptele: 1 GRAM de acid hialuronic poate retine pana la 1000 ML de lichid. Concluzia: acidul hialuronic iubeste apa, pielea noastra iubeste acidul hialuronic.

Daca fermitatea pielii este asigurata de colagen, acidul hialuronic este cel care hidrateaza si hraneste colagenul.

Unul dintre numeroasele studii* realizate despre acidul hialuronic a concluzionat ca aplicarea unor formule cu cel putin 0,1% acid hialuronic duce la imbunatatirea semnificativa a elasticitatii si hidratarii pielii. In functie de marimea moleculelor de acid hialuronic din compozitie (cele mai mici au fost cele eficiente) s-a masurat imbunatatirea semnificativa a adancimii ridurilor. 

Este unul dintre nutrientii inteligenti deoarece isi adapteaza rata de absorbtie a lichidelor in functie de umiditatea din mediul inconjurator. Adica pastreaza cat iti trebuie.

In afara de mentinerea hidratarii, acidul hialuronic are rolul de a imbunatati si repara bariera naturala a pielii. Daca aceasta nu functioneaza pielea noastra arata deshidratata, uscata, dura. Si nu putem actiona asupra altor probleme cum ar fi ridurile, petele de la soare sau de la acnee.

Acidul hialuronic este un ingredient benefic pentru toate tipurile de piele: cu rozacee, sensibila, grasa, cu tendinte acneice.

Un alt studiu** a demonstrat ca acidul hialuronic reduce inflamatia.

Cum  alegem crema cu acid hialuronic pentru ten perfecta? Sau serul?

  • sa nu contina alcool, acesta anuleaza efectele benefice alea acidului hialuronic. Mai ales in serurile cu acid hialuronic pur, alcoolul si conservantii sunt nelipsiti anuland efectele acestuia
  • este preferat acidul hialuronic din surse vegetale

*Department of Dermatology and Allergology, Ludwig Maximilians University, Munich, Germany – gasiti detaliile aici

**Dermatology and Laser Center of Charleston, Charleston, South Carolina – gasiti detaliile aici

 

Roxana Mucenic
1 Comment
  • Adela

    Foarte bun articolul.

    May 13, 2016 at 1:29 PM

Post a Comment

Follow us on Instagram