Top
Baia de aburi pentru ten - beautyfood
fade
1423
post-template-default,single,single-post,postid-1423,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Baia de aburi pentru ten

Poate cel mai eficient mod de a-ti curata pielea bine. Numai ca nu este pentru toata lumea si in functie de tipul de ten folosim in mod diferit aceasta metoda.

Pentru mine functioneaza foarte bine.

Reguli generale:

– primul pas este curatarea tenului cu un produs adecvat

– trebuie sa ne protejam zonele cele mai sensibile – in jurul gurii si ochilor – impotriva efectelor nocive ale caldurii cu o crema foarte grasa. Recomandarea mea este Balm Balm-ul fara miros sau un ulei/unt vegetal pur.

– pentru a obtine rezultate baia de aburi trebuie sa dureze minim 10 minute

– adaugam in apa plante adecvate tipului de ten

– dupa baie aplicam un gomaj bland si o masca hidratanta

Eu las plantele la infuzat cateva minute, imi acopar capul cu cel mai mare prosop pe care il am in casa si ma aplec direct deasupra oalei in care am pregatit infuzia si pe care am asezat-o pe un scaun. Stau la o distanta mai mare de 20 de cm de apa sau la distanta la care ma simt comfortabil. Nu am masurat niciodata centimetrii exact. Stau asa cam 10 minute, mai mult nu am rezistat niciodata. Ma spal cu apa aproape rece pe fata pentru inchiderea porilor.

Puteti incerca sa va scoateti singure punctele negre dar doar cu degetele infasurate in batiste de bumbac si fara sa ciupiti ci prin presare usoara din aproape in aproape.

Plante si uleiuri esentiale pe care le puteti folosi:

– pentru ten normal/mixt: trandafiri, lavanda, rozmarin

– pentru ten gras, acneic: arbore de ceai, menta, lamaie, cimbru. Pentru tenul acenic este una dintre cele mai bune metode de curatare si poate fi folosita de 2 ori pe saptamana.

– pentru ten uscat/sensibil: lamaie verde, trandafiri. Tenul sensibil trebuie expus cu grija sporita la aburi, la o distanta mai mare si doar pentru cateva minute.

Roxana Mucenic
3 Comments
 • Oana

  Eu am ten mixt si imi fac baie de aburi o data pe saptamana. Dar imi scot punctele negre dupa, nu e chiar asa de greu precum pare sa le scoti fara sa lasi urme daca ai rabdare.

  January 5, 2011 at 1:11 PM
 • Cristi

  Eu am un ten acneic, crezi ca o sa ma ajute chestia asta cu aburi?

  January 5, 2011 at 1:12 PM
 • Diana

  Cristi, eu zic sa ai grija cu aburii la tenul acneic ca s-ar putea sa-ti faci mai rau. In orice caz, nu sta foarte aproape de aburi …Incearca si vezi cum reactioneaza tenul tau.

  January 6, 2011 at 3:05 AM

Post a Comment

Follow us on Instagram