Top
I. Cat de nocive sunt parfumurile? - beautyfood
fade
1128
post-template-default,single,single-post,postid-1128,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

I. Cat de nocive sunt parfumurile?

Unii spun ca in sarcina sunt mai nocive decat fumatul. Dar ceea ce unii spun nu este neaparat un adevar universal.

Industria parfumurilor foloseste in jur de 3000 de ingrediente majoritatea sintetice. 900 dintre ele au fost considerate toxice de catre The National Institute for Occupational Safety and Health-NIOSH.

FDA considera ca nu este necesar ca aceste ingrediente sa fie cunocute de catre consumator pentru a nu i se rapi placerea cumparaturilor deoarece nu reprezinta un risc. Spun ei ca nu reprezinta un risc, desi niciunul dintre ingrediente nu a fost testat de catre FDA pentru a i se evalua gradul de siguranta.

Cu toate acestea ultimele rapoarte realizate de Campania pentru Cosmetice Sigure, un grup format din reperezentanti ai Breast Cancer Fund, Environmental Working Group, Clean Water Action, si alte organizatii de sanatate si mediu au ajuns la concluzia ca aceste ingrediente nelistate folosite la scara larga in industria parfumurilor afecteaza negativ activitatea hormonala ceea ce duce la contaminarea spermei, afectiuni ale glandei tiroide, cresterea riscului aparitiei cancerului in mod semnificativ.

Teste efectuate in laborator pe marci cunoscute de parfumuri (Calvi Klein, D&G, Versace, Jean Paul Gaultier, Dior, Cartier etc) de catre un studiu Greenpeace in 2005  –Greenpeace Toxic Campaign– au gasit ftalati si mosc sintetic in toate. Prezenta acestor doua ingrediente a fost semnalata in sange si in laptele matern. Anumiti compusi ai moscului sintetic dezechilibreaza functionarea normala a glandei endocrine. Pe aceasta lista neagra s-au gasit si The Body Shop cu White Musk (9,5% mosc sintetic) si Melvita cu Iris Bleue.

Ingredinetele toxice din parfumuri polueaza si aerul pe care il respiram, ca si cum sursele de poluare nu ar fi de ajuns.

Mi-e greu sa renunt la parfum, poate cel mai greu.

O sa revin asupra subiectului.

Roxana Mucenic
7 Comments

Post a Comment

Follow us on Instagram