Top
Reguli pentru o igiena intima corecta la femei si adolescente
fade
4923
post-template-default,single,single-post,postid-4923,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Igiena intima corecta la femei si adolescente: 10 reguli de baza

Igiena intima la femei nu este un subiect pe care ginecologul sa-l abordeze din proprie initiativa la consultatie si multe dintre noi am deprins de la mamele noastre obiceiuri sanatoase doar la prima vedere.

Spalaturile vaginale, servetelele umede, folosirea tampoanelor sau a absorbantelor, gelul de curatare, modul in care stergem zona, articolele de lenjerie intima sunt aspecte de care trebuie sa tinem cont pentru o igiena intima corecta.

Incalcarea acestor reguli de igiena intima corecta duce la probleme medicale serioase.

Igiena intima corecta

Igiena intima corecta

 

10 reguli pentru o igiena intima corecta

1. Spalarea si stergerea zonei intime se face intotdeauna din fata catre spate.

Motiv: in caz contrar sunt transportate bacteriile din anus in restul zonei inghinale.

2. Trebuie sa ne spalam zilnic, o data pe zi cu apa calduta si produse pentru igiena intima blande. In timpul menstruatiei este recomandata spalarea de 3-4 ori a zonei.

3. Spalaturile vaginale sunt interzise in alte condtiii decat la recomandarea medicului ginecolog.

Motiv: distrug flora vaginala, adica paznicul corpului, cel care il protejeaza de atacatori (infectii, boli).

Flora vaginala ajuta spermatozoizii sa urce catre caile vaginale superioare. Prin distrugerea ei, ne scad sansele de a ramane insarcinate.

4. Singura lenjerie indicata este lenjeria de bumbac ce poate fi curatata la temperaturi inalte pentru distrugerea bacteriilor.

Noaptea si ori de cate ori puteti este indicat sa nu purtati deloc lenjerie.

5. Un aspect foarte important pentru o igiena intima corecta este folosirea unui produs de curatare adecvat: PH adaptat zonei, surfactanti blanzi, fara parfum, fara substante antiseptice.

Daca flositi sapun, alegeti unul pentru bebelusi. Cea mai buna alegere in acest caz ar fi un gel pentru igiena intima BIO. 

6. Folosirea absorbantelor zilnice nu protejeaza altceva decat lenjeria si este complet inutila.

Favorizeaza un mediu umed care la randul sau este propice pentru aparitia bacteriilor si a ciupercilor.

7. Nu folositi tampoane interne decat in cazuri extreme si nu mai mult de 4 H. Acestea pot agrava leziunile mici ale colului uterin. Sangele menstrual cauzeaza inmultirea bacteriilor.

8. Un prosop destinat doar acestei zone ar fi ideal. Trebuie sa fie uscat ori de cate ori il folosim pentru o igiena intima corecta.

9. Spalarea mainilor inainte si dupa ce mergem la toaleta sau actionam in zona intima este la fel de importanta.

10.  Sapalarea dupa actul sexual va fi efectuata in mod normal. In afara de faptul ca vaginul se curata singur, sperma este cea care mentine sanatatea si tineretea acestuia.

Roxana Mucenic
No Comments

Post a Comment

Follow us on Instagram