Top
Ingrijirea antiaging - ingrediente esentiale
fade
4755
post-template-default,single,single-post,postid-4755,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Ingrijirea anti-aging: ingrediente esentiale generalitati (1)

Toate avem impresia ca stim sa ne ingrijim tenul ghidandu-ne dupa varsta si dupa tipul lui. Ei bine, aceste coordonatea nu sunt nici pe departe suficiente, mai ales atunci cand ne gandim la ingrijirea anti-aging.

Indiferent de varsta, tenul nostru are nevoie de anumite ingrediente esentiale si vitale pentru ca el sa functioneze bine si pentru a intarzia cat mai mult procesul de imbatranire, inevitabil de altfel.

Pentru a fi eficiente aceste ingrediente trebuie sa fie stabile in formulele in care sunt incluse si in concentratie adecvata pentru a avea rezultatele dorite.

ADEVARUL GOL-GOLUT: nu exista nici un produs care sa opreasca aparitia ridurilor, sa stopeze imbatranirea. Oricine spune altceva minte cu nerusinare!

Insa exista o multime de ingrediente benefice pentru ten careĀ lumineaza, indeparteaza celulele moarte, catifeleaza, hidrateaza, intarzie atat cat este posibil aparitia ridurilor (altele decat cele de expresie, inevitabile).

Pentru ca pielea ta sa beneficeize de efectele acestor ingrediente este necesar sa folosim produse dedicate cu concentratii mari si eficiente, nu produse care iti promit toate minunile intr-o singura sticluta.

ADEVARUL GOL GOLUT: Nu exista produsul minune care sa faca de toate!

ingrijirea antiaging

Cele mai bune ingrediente pentru ingrijirea antiaging:

RETINOIZI

Sunt o clasa de substante derivate din structura vitaminei A. Pot fi naturali si sintetici. Pentru concentratii mari este necesara reteta. Exista sub mai multe forme: retinol, retinal, acid retinoic.

Cum actioneaza? Reduce ridurile si hiperpigmentarea, cicatricile cauzate de acnee, ajuta la regenerarea celulara, elibereaza porii.

Vitamina A este benefica pentru piele si intern. Putem face cure de 3 luni consectuiv, 10 zile pe luna, asociata cu vitamina E si urmata de o pauza de 3 luni.

EXFOLIANTI CHIMICI

Sunt de doua tipuri: AHA (glicolic, malic, lactic) si BHA. Indeparteaza celulele moarte, reduc ridurile si petele solare.

Descuameaza pielea, este bine sa folosim crema cu protectie solara si sa evitam expunerea la soare.

Produsele de curatare care contin AHA sau BHA nu stau suficient pe piele pentru a actiona, folositi un toner, crema sau ser. Incepeti cu o concentratie mai mica.

Nu se amesteca cu retinoizii.

ANTIOXIDANTI

– vitamina C (exista multe forme de vitamina C, nu toate sunt stabile, de aceea e bine sa ne informam inainte de a alege un ser cu vitamina C), vitamina E, ceai verde, beta caroten, seleniu, catina, rodie si altele.

PEPTIDE

Din punct de vedere chimic peptidele sunt polimeri scurti formati prin legarea, intr-o anumita ordine, a mai multor alfa-aminoacizi. Peptidele regleaza activitatea celulelor.

Peptidele au rol anti-inflamator, actioneaza ca o barierea de protectie si transporta in celule substante active benefice.

Trebuie indeplinite anumite conditii legate de formula, dar despre asta intr-un articol viitor.

Niacinamidele sau vitamina B3 ajuta la mentinerea elasticitatii pielii, o protejeaza de actiunea factorilor externi, uniformizeaza textura si nuanta sa, reduce semnele cauzate de acnee.

Ecrane solare – avem multe articole pe blog despre protectia solara.

Acid hialuronic – cel mai bun umectant, retine de 1000 de ori mai multa apa decat greutatea lui. Are efect de umplere pe termen limitat fiind folosit si de catre chirurgia estetica.

Este o proteina care se regaseste inĀ fiecare tesut al corpului.

 

Roxana Mucenic
1 Comment
  • OanaPop

    Uite ca am citit un text prea bun scris intr-un mod greu de aflat in netul din Romania. Acum, dupa ce am citit acest articol, doresc sa va comunic ca in acest weekend trecem la ora de iarna, o stiati deja. Daca tot se schimba ora, macar reglati-va ceasul dupa ora exacta pentru a nu uita sa ajungeti la timp unde trebuie sa ajunget. Multumesc!

    October 22, 2015 at 12:09 AM

Post a Comment

Follow us on Instagram