Top
Pete pigmentare care te imbatranesc? Uita-le si intalneste-te cu arbutinul - beautyfood
fade
5215
post-template-default,single,single-post,postid-5215,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Pete pigmentare care te imbatranesc? Uita-le si intalneste-te cu arbutinul

Cui ii plac acele pete pigmentare care apar pe fata in fiecare primavara odata cu soarele? In timp, ele raman pe fata si dupa venirea iernii, pentru ca asta inseamna sa imbatranesti. Si cumva nu iti vine sa iti pui un strat gros de crema cu protectie solara chiar in fiecare zi, cand doar te plimbi prin parc.

Petele astea maronii te imbatranesc mai mult decat o fac ridurile fine, un ten luminos si usor ridat arata sofisticato-aristocrat.

Produsele cu efect de iluminare si reducere a acestor pete pigementare au adesea efecte secundare nedorite precum sensibilizarea pielii, iritarea si uscarea acesteia. Hidrochiniona, cel mai eficient ingredient pana acum in problemele de pigmentare a pielii, a fost interzis in mai multe tari si de catre FDA, desi studiile nu l-au declarat cancerigen.

Noroc ca exista arbutinul al carui efect de depigmentare si stralucire a pielii pur si simplu le depaseste pe cele ale vitaminei C, acidului kojic si a lemnului dulce.

Ce este arbutinul?

O molecula extrasa din plante precum strugurii ursului, pere si merisoare sau produsa sintetic, care lumineaz si depigmenteaza pielea.

Cum actioneaza?

Elibereaza lent hidrochiniona. Aceasta blocheaza  activitatea tirozinazei* si reduce productia de melanina (pigmentarea) a pielii.

De ce este mai bun decat alte ingredient cu efect de albire si depigmentare?

In primul rand actioneaza prin eliberare lenta, reducand astfel potentialul de iritare.

Spre deosebire de hydroquinona care omoara celulele responsabile cu pete pigmentare, el inhiba activitatea celulelor pigmentare.

Hydroquinona a fost interzis in multe tari, inclusiv de catre FDA, de aceea au existat intrebari si despre arbutin, insa studiile** l-au declarant sigur pentru uzul cosmetic.

O lista de produse cu arbutin prezente pe piata romaneasca si care ne plac

  1. Ser Clair de Lune de la Oliv. Pe langa activitatea de depigmentare, acesta este si un tratement antioxidant pentru ten.
  2. Crema hidratanta Clair de Lune actioneaza eficient in lupta cu petele pigmentare datorita abrutinului.
  3. Ser Alpha Arbutin 2% + HA, The Ordinary

*(enzime care se regasesc in melanocite , celulele pigmentare care se regasesc in piele si formeaza petele maronii)

**https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15056856

Roxana Mucenic
No Comments

Post a Comment

Follow us on Instagram