Top
tratament naturist pete turmeric
fade
4855
post-template-default,single,single-post,postid-4855,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Tratament naturist pentru pete si hiperpigmentare

Hiperpigmentarea este produsa de o crestere a nivelului de melanina, substanta responsabila cu culoarea (pigmentul) pielii.

Soarele, sarcina, anumite boli si dereglari, imbatranirea sau traumatismele pot conduce la tulburari ale productiei de melanina rezultand pete maronii inestetice caracteristice acestei afectiuni benigne.

Cauzele hiperpigmentarii sunt de natura interna sau externa.

Cauze de natura interna: persoanele cu pielea mai inchisa sunt predispuse la acest gen de afectiune, hipertiroida, boala Addison, lentigo, fluctuatia de hormoni.

Cauze de natura externa: expunerea la soare, expunerea la chimicale, folosirea incorecta a anumitor produse cosmetice

In functie de cauzele declansatoare exista mai multe tipuri de hiperpigmentare, puteti citi aici mai multe detalii.

Tratament naturist pete si hiperpigmentare cu turmeric

– 1 lingurita de pudra de turmeric

– 1 lingurita de suc de lamaie

– se amesteca bine

– se aplica in zonele afectate

– se lasa 15 minute sa se usuce

– se clateste cu apa rece

Dupa aplicarea acestui tratament naturist pentru pete nu este recomandata expunerea pielii la soare. De asemenea trebuie sa folositi o crema cu protectie solara minim 30 chiar daca este iarna.

Acest tratament se aplica de 1-2 ori pe zi, inainte de dus pentru a va fi mai usor, pana se observa imbunatatiri vizibile.

Pentru a indeparta culoarea galbena de pe piele folositi o discheta demachianta imbibata in lapte. Pentru siguranta folositi tratamentul seara.

Preparatul se face fresh in fiecare zi.

Este un remediu ayurvedic cunoscut in India de secole.

Lamaia actioneaza ca un exfoliant asupra pielii si o lumineaza in timp ce turmericul este eficient in albirea pielii, are proprietati anti-inflamatoare si ilumineaza pielea.

Persoanele cu pielea sensibila pot adauga apa in sucul de lamaie sau il pot inlocui cu lapte.

Roxana Mucenic
3 Comments
 • Petras

  Hiperpigmentare nu dar expunerea prelungita la soare mi-a cauzat si mie pigmentarea pielii. Dupa ce am realizat care a fost cauza, iti dai seama, m-am ferit de soare cat am putut. Reversibila nu a fost insa decat intr-o partiala masura.

  November 19, 2014 at 11:13 AM
 • inchirieri microbuze

  Si mie mi s-a intamplat hiperpigmentarea din cauza soarelui dar medicul mi-a recomandat o crema extrem de buna si mai se vad decat 2 pete care erau mai mari!

  November 26, 2014 at 8:40 PM
 • Hellen

  Ce cremă ți-a fost recomandată, închirieri microbuze?

  July 28, 2016 at 12:02 PM

Post a Comment

Follow us on Instagram